Sightseeing i Kalifornien

Den här dagen var egentligen dedikerad till att ta oss till Napa Valley för att provsmaka lite vin, och eventuellt se några vingårdar och hur det går till
Men det blev en mindre roadtrip istället, vilket skulle visa sig vara ytterst trivsamt.

Vi började dagen med att efter hotellfrukost, vänta ut den värsta rush-hour för att slippa köa i onödan. Så vid 11-snåret gav vi oss iväg, och åkte igenom San Francisco upp mot Golden Gate-bron för de sedvanliga turistbilderna. Makalös konstruktion! Vi besökte den från bägge sidor samt underifrån och ovanifrån, mest för att vara säkra. Sen åkte vi såklart över den också. Men istället för att fortsätta norrut på 101:an (morsan hade nämligen bestämt att Petaluma var första stoppet, då de tydligen hade någon outlethandel…) så valde jag att svänga in på State Route 1 (ni vet den där berömda man oftast åker mellan San Francisco och Los Angeles, som vi bla gör på torsdag…) och åka norrut på den istället.

Det var som en smärre berg- och dalbana med snirkelvägar ett par mil och helt magisk terräng. Höga berg, kust, stora träd, ja allt möjligt. 
Vi passerade också en hop mindre samhällen som såg ut som tagna ur gamla westernfilmer. Rätt intressant.

Strax innan en liten by som heter Tomales, svängde vi österut på en ännu mindre väg som tog oss till Petaluma. Vi snurrade runt i den staden, som mest var något som gud glömt. Fruktansvärt identitetslös och tråkig. Outletcentret såg ut som en gammal Hollywoodkuliss så vi avpolletterade snabbt den planen och satte kurs mot Napa istället.

Mamma hade tagit reda på några winerys som kom väl rekommenderade, och de flesta låg i Stags Leap District, så dit styrde vi vår plastiga Ford… Klockan hade nu faktiskt börjat bli eftermiddag, så vi var lite nervösa över att de eventuellt skulle ha stängt, och mycket riktigt…
När vi kom fram till ett av ställena vi hittade så hade de precis stängt, men vi gav inte upp och åkte vidare, och hittade ett mycket trevligt ställe som heter Chimney Rock Winery. Det skulle visa sig vara en riktig lyckoträff. Vi kom 5 minuter innan stängning, men de var väldigt välkomnande och vi fick provsmaka en hel drös med viner. Själv är jag ju ingen riktig vinmänniska, men vissa av dem var riktigt goda.

Vi hade också förmånen att få en både mycket trevlig, och fruktansvärt snygg guide som hjälpte oss. Det slutade med att vi köpte två flaskor vitt vin för en jäkla massa dollars, som vi tänkte bjuda på när vi kommer hem och visar alla miljarder bilder vi tagit, och historier vi samlat på oss.

När vi var klara med det så kändes det absout dags för middag. En snabb googling och vi hittade en lovande italiensk restaurang i ”centrala” Napa som vi bokade bord till (de är mycket för bokningar här…)

När vi kom fram insåg vi VARFÖR vi var tvugna att boka, stället var helt fullproppat. Men en rejält mysig restaurang som hette Ristorante Allegria som serverade ljuvlig pasta och gott vin (lokalt såklart) till förvånandsvärt humana priser. Vi rekommenderar starkt restaurangen om någon skulle vara i Napa i framtiden!

Nu var klockan 20.30 och det kändes som dagen var rätt avklarad, så vi satte snabbaste kursen hem mot Millbrae igen, och det blev en timslång färd via Vallejo, Oakland, Bay Bridge och San Bruno. Så då hade vi officiellt gjort ett helvarv runt Bay Area.

En väldigt lyckad dag tror jag vi båda kände. 35 mil bilåkande och ändå hunnit med att se en hel del.

Även en mycket god nyhet var att jag imorse lyckades få tag i två biljetter till Alcatraz, så vi kommer över dit imorgon iallafall. Det var verkligen en lyckoträff och ibland skall man ju ha lite tur också!

Ett gäng bilder finns på http://bilder.badanka.com och fler kommer med 200% säkerhet imorgon!

God natt från ett, förvånandsvärt, varmt San Francisco!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.