Klappat och klart!

Precis som i tidigare fall så har vi legat i ordentligt på planeringssidan. Nu är allt fast klart; hotell, flyg och hyrbil. Till slut hittade vi ett hotell i San Francisco som inte skulle kosta skjortan och femtio. Vi var faktiskt inte på AirBnb ett tag, men beslutade oss till slut för ett hotell som hade helt OK läge, och helt OK pris.

Det är rätt tillfredsställande att ha alla fasta utgifter klara så vi på allvar kan börja planera dag för dag, nu när vi vet exakt vart vi skall vara, och när.

Flygen blev SAS till Newark, United till Washington, Delta till Tucson för att sen åka hem med först United från San Francisco till Chicago och sen SAS hem igen. A333, E145, MD88, MD90, B753 och slutligen A333 igen (för er som är intresserade 😉 )

Vi kommer att börja med Washington som sagt, flyga till Tucson, bila upp till Flagstaff, vidare till Las Vegas, Victorville och slutligen San Francisco. En lagom nätt roadtrip på cirka 200 mil ungefär.

Vi vägrar konsekvent att åka någon hattask-liknande bil! Är man i USA skall man givetvis åka den mest bränsleslukande och största bilen man hittar. Då vi inte riktigt kunde motivera oss att åka Suburban som senast så ”nöjde” vi oss med en Ford Explorer…

 

Trots att vi kommer flänga runt en hel del, har inte de fasta kostnaderna blivit så superhöga som man kan tro. Flyget landade (pun intended) på ca 9000 totalt, hotellen på ett snitt bra under 1000 kronor per natt (vilket, igen, är riktigt bra!) och hyrbilen på totalt 5000. Men visst, totalt sett är det ju en hel del pengar, men vi lär å andra sidan få en resa som vi sent kommer glömma!

Annonser

En kommentar

  1. Dyraste kostnaden i USA känns som DRICKSEN den glömmer man rätt ofta att kalkylera med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.