100 grader varmt…

Så har vi då startat resan och lyckats tagit oss till Washington, DC. 
Vi har i all ärlighet varit här i snart två dygn om man skall vara korrekt, men vi är inte så kinkiga…

Sommaren är iallafall fortfarande kvar, vilket var lite trevligt eftersom det började bli lite höstigt i Sverige. När vi landade på Newark så var det runt 30 grader, och efter att vi sicksackat oss den korta sträckan till Washington, runt det oväder som omringade större delen av NYC, så hade temperaturen inte sjunkit alls. När vi lämpat av allt bagage på hotellet, och tagit oss ut på stan för lite (för oss) sen middag så var hettan och luftfuktigheten fortfarande rätt markant.

Morgonen efter vaknade vi såklart hyfsat tidigt och vi hade bestämt oss för att turista loss ordentligt. Planen var att promenera runt i stan och titta på lite sevärdheter. Vi var väl utanför hotelldörren klockan 8 på morgonen, och då stod termometern på 28 grader, det ökade med tio till under dagen. Detta kombinerat med en galen luftfuktighet tangerade tydligen Washingtons värmerekord på 100 grader (F). Vi blev lagom grillade kan man säga.

Värmen skapar lite intressanta fenomen hos folk, vart man än är på väg ser man folk sikta på närmaste skugga och de som livnär sig på vattenförsäljning lär ha livets glada dagar för tillfället.

Vi tog oss iallafall runt i stan och tittade på det man ska titta på i Washington och avrundade turistandet med ett besök upp till Arlingtonkyrkogården och efter det middag och nån drink på Capitol City Brewing Company. Vi avslutade med en promenad genom stan hem.

Dagens exkursion var planerad till att titta till Capitol Hill och området där ikring, samt ett besök på Smithsonian National Air and Space Museum. En trevlig inrättning, om än lite åldrad, som faktiskt inte kostade något att besöka. Vi befinner oss just nu tillbaka på hotellet en sväng, för att ladda batterierna lite (bokstavligen talat, då Arvid glömt att ladda batterierna till sin kamera) och sen bege oss ut för lite flightspotting runt Reagan-flygplatsen. Vilket man mer eller mindre kan göra var som helst inne i stan, då det är konstant trafik till flygplatsen som ligger strax utanför downtown.

Imorgon går färden åter till flygplatsen, men då för att faktiskt flyga. Vid 16-tiden (lokal tid) går första flighten mot Atlanta, för vidare färd mot Tucson. Vi kände att det började bli lite svalt här så vi byter stad mot öken…

Förhoppningsvis ska jag lyckas frambringa lite bilder, man känner sig lätt outrustad när man är i sällskap med två personer medelst varsin systemkamera av högre kvalitet… De kommer isåfall upp på bilder.badanka.com allt eftersom.

Until then!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.