A dry heat

Efter att ha lämnat huvudstaden, via ett kortare stopp i Atlanta, Georgia, har vi nu hamnat ute i öknen. Närmare bestämt Tucson, Arizona.

Vi fick ett rätt storartat välkomnande när vi landat, då ett tiotal F16 startade strax efter vi landat, med EBK som skapade rätt häftig eldkvast efter.

I Arizona har man vett nog att bry sig så pass mycket om sina invånare att man frångått idiotin med sommartid, således har vi nu ytterligare tre timmar att lägga på de tidigare sex, som skiljer oss från Sverige.

Dagen bjöd på ett besök till Pima Air & Space Museum, som enligt sig själva är det tredje största flygmuséet i USA baserat på antalet flygplan de visar. De är ett privatägt, men ideellt arbetande, museum som har flygplan på lån från privatpersoner, organisationer och myndigheter runt om hela landet. Majoriteten av de flygplanen som står på området är parkerade utomhus, då Arizonas klimat medger uppställning utomhus året runt, med hyfsat lågt slitage. Det som sliter mest på planen är UV-strålningen från solen som ligger på mer eller mindre konstant, 365 dagar om året.

Just nu befinner man sig dock i, det man själva kallar, ”regnperioden”. Vi har ju alla lite olika definition på regnperiod, då man får ungefär 25cm regn PER ÅR… Än så länge har vi inte sett en droppe, men just i skrivande stund befinner sig ett rätt rejält åskoväder precis runt staden. Det skapar rätt häftig ljud- och ljuskuliss med blixtar och åska.

EDIT: Just nu kom det faktiskt en hink regn…

Vi tog också en rätt häftig busstrip till den intilliggande militärbasen Davis-Monthan AFB där USAF har sin gigantiska boneyard (eller 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group). Det är svårt att förklara hur mycket plan, reservdelar, saker och prylar det är överallt, det är bättre att kika bland alla bilder jag tog. Om Sverige skulle behöva byta någonting på sina 6 st TP84 (eller Lockheed Martin C-130, kort kallad för Hercules) så kan man slå en signal till Davis-Monthan och fråga om man kan få något från deras typ 100 stycken vi såg som bara stod, och de vi såg i luften…

Under dagen var temperaturen uppe i runt 110 grader (runt 43 grader varmt) men tack vare att luftfuktigheten inte är i närheten av vad vi hade i Washington är det bara jäkligt varmt, och inte olidligt 🙂 

Vi ska trotsa ovädret och ge oss ut för lite middag (klockan är typ 20 här lokal tid…) så bilderna kommer nog lite senare, men med tanke på att klockan är 5 på morgonen hemma har jag en känsla av att det inte är någon brådska, bilder.badanka.com som vanligt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.