Sin City, och det strax innan

Efter att ha lämnat den pittoreska staden Flagstaff bakom oss, styrde vi kosan dikt västerut för att lämna Arizona och göra ett kort pit-stop i Nevada på vägen till Kalifornien.

Men innan vi lämnade Arizona kikade vi förbi i den lilla ökenhålan Kingman, dit många flygbolag kör plan som antingen skall långtidparkeras, eller möta liemannen. Vi hade hoppats på att få se någon gammal SAS-kärra stå och skräpa, men det var ett tag sen de körde dit någon så den har antagligen gått i pressen redan och lever nu förhoppningsvis som läskburk eller något annat lämpligt, för just den flygplanstypen i fråga.

Precis vid gränsen Arizona-Nevada så ligger Hoover Dam, som också blev förärat med ett kort besök. Temperaturen var nu uppe i en bra bit över 100 igen, så av förklarliga skäl blev det inget långbesök.

Vi kom in i Vegas lagom till att eftermiddagen började närma sig kväll, och ljusen över staden började tändas. Alltid lika häftigt.

Dagen efter spenderades ute på stan i den 107-gradiga hettan. Vi hittade lite bra flightspottingställen runt flygplatsen, tog lite bilder på den berömda Vegas-skylten, cruisade på The Strip fram och tillbaka och gick mest runt och insöp allt som Vegas erbjuder, vilket allt som oftast innebär  någonting anskrämligt…

På kvällen susade vi återigen in mot Las Vegas Boulevard, och The Venetian som har allt från hotell, casino och shoppingcenter. Men även lite restauranger, och vi var sugna på att testa en italiensk som låg på den kanske inte helt skalenliga Marcusplatsen, komplett med fake-himmel och allt!

Dagen erbjuder vår kanske minst planerade dag på hela resan. Det enda som står på minutschemat är transit Las Vegas, NV till Victorville, CA. En ca 3 timmars bilfärd mot en liten stad ca 50km nordöst om Los Angeles. Den ligger dessutom precis vid kanten av den stora skogsbranden i San Bernadino-området, men enligt myndigheterna är den branden ca 80% under kontroll och ökar ganska stadigt. Så vi är inte oroliga mer än att vi kanske blir tvingade att ändra våra planer för kommande dagar pga avstängda vägar.

Det är ett problem för morgondagen!

Några få bilder från de senaste dagarna på bilder.badanka.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.